Протест срещу лошите условия в болница ИСУЛ под надслов Край на

...
Протест срещу лошите условия в болница ИСУЛ под надслов Край на
Коментари Харесай

Протест пред здравното министерство срещу лошите условия в ИСУЛ

Протест против неприятните условия в болница ИСУЛ под надпис " Край на неприятното ръководство и систематичната нехуманност към децата ни! " ще се състои довечера пред Министерството на здравеопазването. Организатор е Фондация " Даная ".  Демонстрацията е в поддръжка на децата, родителите, лекарите и сестрите в детска онкохематология на ИСУЛ. 
Според уредниците от Фондацията, децата с онкохематологични болести са оставени без топла вода, а медицинските експерти работят в " безчовечен условия и с непостижими графици ".
В изявление за предаването " Преди всички " ръководителят на УС на фондацията Кремена Кунева е безапелационна, че управлението на болничното заведение би трябвало да откри опция, до момента в който систематичният проблем с топлата вода бъде решен. 
" Проблемът може да се реши, стига да има предпочитание. За мен главният проблем е неналичието на схващане за това какво значи подобен проблем за децата и родителите им ", разяснява тя. И разгласи:
" Топлата вода е потекла няколко часа, откакто вдигнахме звук по въпроса, свързахме се с медии, писахме до всички институции. Изведнъж от хора, които са вътре в отделението, от родители получихме известие " Топлата вода потегли, тя дори е гореща ". Изводът може да го направи всеки ".
Кунева е безапелационна, че за такава немарливост би трябвало да се носи отговорност. Според нея е извънредно време шефовете на лечебните заведения да стартират да я носят:
" Когато не могат да се оправят с такива обикновени на пръв взор проблеми, които обаче зад себе си генерират една антихуманност, може би е време да освободят местата си ".
Протестът довечера желае оставката на шефа на ИСУЛ, неотложно усъвършенстване на изискванията и цялостна проверка, безапелационна бе Кремена Кунева. По думите й има голям боязън от родителите, които са там, да приказват за това, тъй като те са в ръцете им. Лекарите и сестрите също не устоят, добави тя. 
ИСУЛ също излезе с позиция по мотив недоволството на родители на деца с онкохематологични болести.
От болничното заведение показват, че обвинението, че съзнателно е спирана топлата вода на Клиниката по детска клинична хематология и онкология, не дава отговор на истината. " Това е удар към цялата болница ", показват още от здравното заведение, чиито експерти непрекъснато се грижат за здравето освен на децата с онкохематологични болести, само че и на всички пациенти в нея.

БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР